Boule SM

Skriv din text här ...

Boule - SM 2024 startade söndagen den 14 juli med mixtrippel. Vi hade med 3 st lag, det var Alf, Berith & Bill. Det var Dennis, Yvonne & Janne. Och även Arne, Evy & Bosse. Det var 4 lag som spelade poolspel. Dom bägge segrande lagen i sina matcher möter varandra, segraren i den matchen vinner poolgruppen och går vidare. Dom bägge förlorarna möter varandra och segraren i den matchen möter förloraren i matchen där segrarna mötte varandra. Segraren i utjämningsmatchen blir tvåa och går vidare. Dom andra 2 lagen är utslagna. För Lag Alf gick det dåligt då dom fick stryk i bägge sina poolmatcher och var där med utslagna. För lag Dennis gick det lite bättre, dom förlorade första matchen men vann den andra matchen. Då fick dom spela en utjämningsmatch mot ett lag från Kungsbacka och efter en jämn match föll dom tyvärr. Lag Arne började i sin pool mot ett lag från Lidköping och vann den efter stabilt spel. I deras nästa match var det ett lag från Örebro som stod på tur. Dom hade inte mycket att sätta mot och det blev en lätt seger. Fantastiskt spel i den matchen med. I och med den segern var dom nu klara för 16-dels final. Tyvärr fick dom vänta i ca: 3 timmar innan det var dax för spel. I 16 delen fick dom möta ett lag från Boden. Dom fick en dålig början och låg under med 0 - 12 innan dom tog sina första poängen. Försprånget var för stort att äta upp och matchen slutade med förlust med 4 - 13.

Måndag 15 juli var det dax för mixdubbel. Vi hade med 4 lag, Arne & Evy. Alf & Berith. Kent & Marina och Janne & Yvonne. Lag Janne mötte först ett lag från Kungsbacka och vann. Sedan var det ett lag från Malmö och där blev det stryk. I skiljematchen mötte dom ett Växjö lag och fick stryk. Lag Kent började med att vinna över ett lag från Staffanstorp för att där efter få stryk av ett Örebro lag. I skiljematchen mötte dom ett lag från Stockholm och vann den matchen. I 32-dels finalen fick dom stryk av ett lag från Kalmar. Lag Alf spelade först mot ett lag från Lillens vänner från Staffanstorp och förlorade. Sedan gick det bättre, dom började med att slå ett Lidköpingslag för att sedan i skiljematchen vinna över ett lag från Lejonkulan från Linköping. I 32-dels finalen blev det sedan stopp när dom mötte ett lag från Ronneby. Bäst gick det för lag Arne som vann bägge sina poolmatcher mot lag från Kosta från Lessebo och ett från Boden. I 32-delsfinalen mötte dom ett lag från Stenungsund. Arne & Evy ledde stort men Stenunge knappade in, men till slut vann Arne & Evy och skall spela 16-dels final imorgon.

Tisdag 16 juli. Dagen börjar med 16-dels final för Arne & Evy där dom mötte ett lag från Tyringe i Hässleholm. Det blev en storseger så nu är dom i 8-dels final. Där fick dom möta ett lag från Kärnan från Helsingborg. Även här blev det seger, men det var en jämn match. Och nu väntar kvartsfinal. I kvartsfinalen väntar ett lag från Lillens vänner från Staffanstorp. Det var inget snack om saken, lätt vinst. Så nu väntar centercourten och semifinal. I semifinalen fick dom möta Anders & Qina från EnglaBoule från Ängelholm. Arne & Evy tog en stabil ledning men dom började komma närmare. Till slut vann Arne & Evy med 13 - 8 och är nu i final. I finalen mötte dom Benny & Anett från Bodens Petanque och hade inga som helst problem med dom. Segersiffrorna skrevs till 13 - 2. Länsmansgårdens Boule Klubb har fått ett par                SVENSKA MÄSTARE. GRATTIS.

Onsdag 17 juli. Idag var det singelspel som gällde. Alla 9 var med, Berith spelade i damklassen. Arne, Evy, Bosse, Yvonne, Alf spelade i V 65 klassen och Dennis, Janne och Bill spelade i V 75 klassen. Berith, Alf, & Bill fick stryk i 2 raka matcher. Bosse & Yvonne fick stryk i skiljematchen. Evy vann sin pool men fick sedan stryk 64-dels finalen av Lasse från Tråvad BK från Vara. Janne kom 2:a i poolen och i 64-dels finalen fick han stryk av Kjell från Ulricehamn. Arne kom 2:a i sin pool och vann sedan sin 64-dels final mot Jan-Åke från Uppsala för att sedan få stryk i 32-delsfinalen mot Lars från Skellefteå. Bäst gick det för Dennis som vann sin pool. I sin 64-delsfinal mötte han Anders från Boden och vann matchen. I 32-dels finalen spelade han mot Göte från Almedalens BK från Visby och åter en vinst. 16-dels final mot Rolf från Gävle och även här blev det vinst. I 8-dels finalen fick han möta Tage från Mariestad och en ny vinst som innebar att han har gått längre än någonsin i SM. Kvartsfinal och nu ska han möta Paul från Istanboule från Jönköping. Där tog det tyvärr stopp.

Torsdag 18 juli. Idag var det dax för trippel. Alf Berith & Bill spelade ihop. Där blev det stryk i 2 raka matcher. Dennis, Yvonne & Janne var ett annat lag, dom fick spela skiljematch men där fick dom stryk. Arne, Evy & Bosse fick spela skiljematch i sin pool efter att ha fåt stryk i första matchen mot ett lag från Eslöv. Sedan vann dom mot ett lag från Stockholm. I Skiljematchen mötte dom ett lag från Varberg och den vann dom. I 32-delsfinalen mötte dom Lasse, Alf & Ulla från Tråvad från Vara. Dom tog en 6 - 0 ledning men vi kom nästan ikapp dom, men till slut vann dom med 13 - 11.

Fredag 19 juli. Idag var det dubbel som gällde. Vi hade med 5 lag, Sara & Daniel i öppen klass, Dennis & Bosse, Arne & Evy, Yvonne & Janne och Alf & Berith i veteran 65 klassen. Dennis & Bosse och Yvonne & Janne fick stryk i 2 raka matcher. Sara & Daniel och Arne & Evy åkte ut i skiljematchen. Alf & Berith var dom enda som gick vidare efter att ha vunnit mot ett lag från Malmö i skiljematchen.  Vi hade väl hoppats och trott på bättre resultat. Fortsättningen av spelet är imorgon.

Lördag 20 juli. Idag var det enbart slutspel i dubbel. Alf & Berith var ju dom enda från vår klubb som gick vidare från poolspelet. I 64-dels finalen fick dom möta Flemming & Sonja från Boulegetingarna från Tyringe. Det blev en jämn match där Alf & Berith vann till slut med 13 - 11. Det blev även en jämn match i 32-dels finalen mot Hans & Ingvar från Bison BS från Falköping. Men tillslut fick Alf & Berith ge sig. SM är nu slut för i år, Summeringen av den är 4 64-delsfinaler. 3 32-delsfinaler. 1 16-dels final.1 kvartsfinal och framför allt 1 final med slutseger. Nästa år går det i Gävle. Då ses vi där. Tack o hej för denna gången.